Gyepápolás

Az egészséges és zöldellő pázsit titka a gyepápolással kapcsolatos teendők rendszerességében rejlik. Hasznos tanácsainkat követve az év elejétől egészen az év végéig szép és ápolt lesz a kert.

Ideális esetben a gyep nyáron a legszebb, de ehhez érdemes tudnunk, hogy milyen gyakran, mely napszakban és milyen magasra nyírjuk a gyepet, illetve az sem mindegy, hogy mikor és mennyit öntözünk.

2020.05.03

A gyep öntözésének gyakorisága és mértéke függ az adott évszaktól és az aktuális időjárási körülményektől, de van néhány szabály, amit, ha betartunk, csodás pázsitunk lehet egész évben.

2020.04.26

Több oka is lehet a gyep foltosodásának, de megfelelő szakértelemmel néhány héten belül megszüntethető a probléma, és újra üde és erős pázsitunk lehet.

2020.04.12

A nagy teljesítményű akkumulátoros fűnyírók nagyszerűen helytállnak az olyan zajérzékeny területeken, ahol fontos a gép mobilitása, a kiemelkedő minőség és a kényelmes használat.

2020.02.12

10°C körüli tartós talajhőmérséklet esetén már megkezdhetjük a gyep gondozását, hogy néhány héten belül újra bámulatos pázsitunk legyen.

2020.02.11

A tökéletes és rendezett gyep rendszeres fűnyírást és öntözést, gyepszellőztetést, tápanyag-utánpótlást, és nem utolsó sorban a szegélyek karbantartását igényli. A gyep, a kerti utak vagy a virágágyások szegélyének karbantartása fontos kerti feladat. Mivel a legtöbb kertben nem tudjuk a teljes gyepfelületet a fűnyíró géppel levágni, a legjobb megoldás, ha a szegélyek vágására egy könnyen használható szegélynyírót választunk. A szegélynyíróval egyszerűen levághatjuk a gyepet a kert olyan nehezen hozzáférhető részein is, mint a gyepszegélyeken, falak mellett, kerti utak, kerti pihenők mentén, a gyep területére ültetett fák, bokrok körül, vagy a virágágyások, sövények mellett.

2020.01.17