Gyepápolás

Az egészséges és zöldellő pázsit titka a gyepápolással kapcsolatos teendők rendszerességében rejlik. Hasznos tanácsainkat követve az év elejétől egészen az év végéig szép és ápolt lesz a kert.

10°C körüli tartós talajhőmérséklet esetén már megkezdhetjük a gyep gondozását, hogy néhány héten belül újra bámulatos pázsitunk legyen.

2020.02.11

A nagy teljesítményű akkumulátoros fűnyírók nagyszerűen helytállnak az olyan zajérzékeny területeken, ahol fontos a gép mobilitása, a kiemelkedő minőség és a kényelmes használat.

2020.02.12

A tökéletes és rendezett gyep rendszeres fűnyírást és öntözést, gyepszellőztetést, tápanyag-utánpótlást, és nem utolsó sorban a szegélyek karbantartását igényli. A gyep, a kerti utak vagy a virágágyások szegélyének karbantartása fontos kerti feladat. Mivel a legtöbb kertben nem tudjuk a teljes gyepfelületet a fűnyíró géppel levágni, a legjobb megoldás, ha a szegélyek vágására egy könnyen használható szegélynyírót választunk. A szegélynyíróval egyszerűen levághatjuk a gyepet a kert olyan nehezen hozzáférhető részein is, mint a gyepszegélyeken, falak mellett, kerti utak, kerti pihenők mentén, a gyep területére ültetett fák, bokrok körül, vagy a virágágyások, sövények mellett.

2020.01.17

Talán nem is gondolnánk, de télen is érdemes pár dologra odafigyelni, hogy tavasszal újult erővel keljen életre a pázsit. Fagyott talaj? Vastag hótakaró? Mutatjuk tippjeinket a téli gyepgondozással kapcsolatban.

2019.04.02

Ha az év során megfelelően ápoltuk a gyepet, akkor az erős és strapabíró pázsit könnyedén átvészeli a téli időszakot.

2019.04.02

A fűnyíró gépeket is fel kell készíteni a téli időszakra, hogy a következő tavasszal ismét gond nélkül használhassuk őket.

2019.04.02