Gyepápolás

Az egészséges és zöldellő pázsit titka a gyepápolással kapcsolatos teendők rendszerességében rejlik. Hasznos tanácsainkat követve az év elejétől egészen az év végéig szép és ápolt lesz a kert.

A nyári nagy melegben számos olyan hibát követhetünk el a gyepápolás során, ami sárga, kiszáradt, foltos pázsithoz vezethet. A STIHL szakértői hasznos tippeket adnak, hogyan ápoljuk a gyepünket, hogy üdén, zölden és egészségesen vészelje át a forróságot.

2019.06.19

Mint minden más gyepbetegségre, a gombásodásra is igaz: minél ápoltabb a gyep, annál nehezebben terjednek el benne a gyomok és a gombák. Azonban a gombásodást sajnos nem lehet teljesen kivédeni, hiszen a fertőzés levegőben, esővízzel vagy akár embereken és állatokon keresztül is elterjedhet. A gombafertőzések számos fajtája és oka ismert.

2019.04.02

A gyepet rendszeresen, folyamatosan gondozni kell. A kánikula megviseli a gyepfelületet is, ami ráadásul a nyári hónapokban nagyobb igénybevételnek is ki van téve.

2019.04.02

A helytelen fűnyírás komoly problémákat okozhat a gyepen, melyek helyrehozatala igen hosszú folyamat. A gyepgondozás komplex feladat, hiszen nem mindegy, a nap mely szakaszában nyírjuk a pázsitot, fontos a rendszeres tápanyag utánpótlás, és az optimális vágásmagasság beállítása is elengedhetetlen.

2019.04.02

A gyepápolás egyik legfontosabb feladata a rendszeres tápanyag-utánpótlás, melynek során hasznos makro- és mikroelemekkel látjuk el a talajt.

2019.04.02

A pázsit ideális vágásmagassága elsősorban az adott évszaktól függ, de a különböző fűmagfajták között is lehet eltérés az ideális magasságban. A nyári kánikulában törekedjünk a gyep optimális, 4-5 cm-es vágásmagasságára.

2019.04.02