Konyhakert

Hasznos praktikák és tanácsok az otthoni zöldség-, fűszernövény- és gyógynövénytermesztés, valamint a gyümölcstermesztés témáiban, mert hiszünk benne, hogy a saját, zsenge zöldségeknél, fűszereknél és gyümölcsöknél nincs finomabb.

Mindössze támasztékra, kötözőzsinórra, karósbab vetőmagra, és némi kézügyességre lesz szükségünk a babsátor készítésekor. Az összeállítást követően néhány héten belül el is készül a természetes árnyékoló, amely a gyerekek körében is nagyon népszerű lesz, hiszen az égig érő paszulyból készült kuckó remek búvóhelyet ad.

2020.06.20

A konyhakert egyik legádázabb ellensége tavasztól őszig a levéltetű. A levéltetű a gyümölcsök és zöldségfélék friss hajtásait, leveleit szívogatja, melynek hatására a növény fogékonyabb lesz a betegségekre, legyengül.

2020.06.16

Nem csak finomak, de ellenállóbá teszik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatásúak, jótékonyan hatnak a szív-és és érrendszerre, hasznos vitaminokkal és mikroelemekkel töltik fel a szervezetet a bogyós gyümölcsök.

2020.05.06

A magaságyásban termeszthetünk zöldségeket, egynyári fűszer- és gyógynövényeket, ehető virágokat. A legideálisabb az, ha egy-egy ágyásba minden növénycsoportból kerül.

2020.05.04

A lisztharmatfertőzés a gyümölcsök, a zöldségek, a fűszer-és gyógynövények ízén ront, de a termés minősége és mennyisége is rosszabbá válik hatására. Az olyan növényeket, melyek kifejezetten érzékenyek a lisztharmatra ne ültessük sűrűn és ne kerüljenek nyirkos, sötét helyre.

2020.05.02

A magaságyásban termesztett zöldségfélék, fűszer- és gyógynövények gyorsabban fejlődnek, a növények gondozása sokkal kényelmesebben elvégezhető, és még a kártevőkkel, kórokozókkal szemben is jobban tudunk védekezni.

2020.04.30