Konyhakert

A különböző bazsalikomfajták különleges helyet foglalnak el a fűszerkertben, hiszen megjelenésük, illatuk, és persze ízük is utánozhatatlan! A klasszikus bazsalikom mellett érdemes olyan különleges fajtákat is termeszteni, mint a lila- vagy a citrom illatú bazsalikom.

2020.03.23

A természet körforgása, ahogy egy apró magból virágos növény fejlődik néhány hónap alatt, nagyon érdekes a gyerekek számára. A friss és saját zöldségnél pedig nincs is finomabb, nem beszélve a gyerekek sikerélményéről, mellyel még az önbizalmukat is erősíthetjük.

2020.03.23

Megosztó fűszernövény az egynyári koriander, melyet egyszerűen termeszthetünk cserépben és szabadföldön is.

2020.03.23

Sokan nem tudják, hogy bár a gumós édeskömény és a keserű édeskömény közeli rokonok, de két különböző növényről van szó. Míg a gumós édeskömény föld feletti megvastagodott gumóját használjuk fel, addig a közönséges édesköményt elsősorban termése miatt termesztjük.

2020.03.23

Közeli rokonságban áll a levendulával és a rozmaringgal, mégis kevésbé ismert gyógy- és fűszernövény a kakukkfüves, mentás illatú, feltűnő, kékeslila virágaival díszítő kerti izsóp.

2020.03.23

Márciusban már szabadföldbe vethető a hónapos retek, a petrezselyem, a rukkola, a spenót, sőt sokunk kedvence, a fokhagyma is a talajba kerülhet.

2020.03.23