Konyhakert

Egyre több kerttulajdonos ültet kivit a kertbe, ami a növény rendkívüli ellenállóságának, tetszetős megjelenésének, gyors növekedésének, és nem utolsó sorban vitamindús gyümölcsének köszönhető.

2020.02.12

A hazai fűszerkert rajongók között egyre többen vágnak bele az indiai citromfű termesztésébe, mely az ázsiai kultúra egyik nagyszerű gyógy- és fűszernövénye.

2020.02.12

A fokhagymát termeszthetjük tavasszal vagy ősszel, szabadföldben a kertben vagy akár cserépben, az ablakpárkányban is. A kis gerezdek fogyasztásának rendkívül sok pozitív élettani hatása van, de a fokhagyma nem csak nekünk hasznos: a legtöbb konyhakerti zöldség is egészségesebben fejlődik a közelében.

2020.01.17

A kertben termesztett fűszernövények, gyógynövények egyik pillanatról a másikra szaporodhatnak el annyira bőségesen a kertben, hogy friss felhasználásuk mellett, már szárításukra is lehetőségünk adódik. Tippjeink segítségével könnyen eltehetjük a kert kincseit télire.

2020.01.17

Az évelő gyógy- és fűszernövények legegyszerűbb, ivartalan szaporítási módszere a dugványozás, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy viszonylag kis területen sok új növényt állíthatunk elő. A gyógynövények dugványozásának legideálisabb időszaka ősszel van.

2020.01.17

A díszfának sem utolsó naspolya épp akkor hozza vitaminokban és rostokban gazdag terméseit, amikor a kertben már nem találunk más szüretelni való gyümölcsöt.

2020.01.17