Szobanövények

A Mikulásvirág (Euphorbia Pulcherrima) sokak által kedvelt dísznövény az adventi időszakban, azonban a legtöbb lakásból az ünnepek elteltével kidobásra kerül. Éppen ezért, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat róla, hogy évekig szép dísznövényt tudjunk nevelgetni. A mikulásvirág érdekessége, hogy valójában nem virágaival, hanem fehér, rózsaszín vagy épp a piros több árnyalatában pompázó felleveleivel díszít.

2020.01.17

A floráriumok vagy más néven palackkertek gyönyörű kiegészítői lehetnek otthonunknak vagy remek ajándékok szeretteinknek. Néhány egyszerű tanács betartásával gyerekjáték az összeállításuk.

2020.01.17

A lepkeorchideák átültetése nem nagy ördöngösség, éppen ezért az évek óta ugyanabban a cserépben nevelt növények talajcseréjét mi magunk is egyszerűen elvégezhetjük.

2020.01.17

A lepkeorchideák kedvenc helye a lakásban A lepkeorchideák (Phalaenopsis) gondozásánál fontos tisztában lennünk azzal, hogy a legtöbb faj az eredeti élőhelyén fákon él, a fák ágain támaszkodik, de táplálékot nem vesz el tőlük. A lombkorona szinten nem közvetlen napfény éri őket, sokkal inkább szűrt fényt kapnak. Így már érthető, hogy a legtöbb faj az olyan világos ablakpárkányokban érzi legjobban magát, ahol közvetlen napfény nem éri a növényt.

2020.01.17

A NASA egyik kutatásának köszönhetően, már a 80-as évektől bizonyított tény, hogy egyes lakásban tartott dísznövények kifejezetten jó légtisztító hatásúak, javítják a levegő minőségét, valamint növelik a lakás levegőjének oxigéntartalmát.

2020.01.17

,,Csivitel a sok veréb: Télúrfiból már elég! Zord Február, tova fuss, Jöjj el hamar, Március” –szól Bars Sári verse, s mivel a kert, a természet még nem bújt elő, legegyszerűbb, ha az ablakpárkányba varázsoljuk a tavaszt.

2020.01.17