Kertgondozás

Hasznos tudnivalóink gyűjteménye segít majd abban, hogyan gondoskodjunk a talaj megfelelő tápanyag-ellátásáról és szerkezetéről, mit kell tenni a talajvédelem érdekében, hogyan ültessük a különböző növényeket, és az adott hónap aktuális kerti munkáiról is

A kert árnyékos részein érzik legjobban magukat a különleges árnyékliliom fajták, melyek méretes és látványos leveleikkel díszítenek.

2020.03.23

A feltűnő megjelenésű, színes egynyáriakkal minden évben változatos ágyásokat alakíthatunk ki a kertben vagy az utcafronton, sőt a teraszokon és ablakpárkányokban is.

2020.03.04

Csokoládé rajongók figyelem, összegyűjtöttünk öt olyan könnyen termeszthető kerti növényt, melyekkel becsempészhetjük ennek a finom édességnek az illatát a kertünkbe.

2020.03.04

Hajtásaik csúcsán hozzák káprázatos megjelenésű, illatos virágaikat a tearózsák, melyek annál több virágot hoznak, minél körültekintőbben metsszük meg őket. Éppen ezért nem mindegy mikor, és még inkább, hogyan végezzük metszésüket.

2020.03.04

A kert árnyékos részein érzik legjobban magukat a növényvilág különleges képviselői, a páfrányok, melyek minden év tavaszán üde színfoltként bukkannak fel a kert árnyékos területén.

2020.03.04

A hortenziák virágzatának nem csak színe, de alakja is igen változatos. A hortenziák közül választhatunk fehér, halvány rózsaszín, élénk rózsaszín, pink, piros, lila és kék árnyalatú fajtát is. A virágok alakja lehet tömöttebb gömbvirágzat vagy laposabb, szellősebb tányérformájú is.

2020.02.12