Gyepápolás

Az egészséges és zöldellő pázsit titka a gyepápolással kapcsolatos teendők rendszerességében rejlik. Hasznos tanácsainkat követve az év elejétől egészen az év végéig szép és ápolt lesz a kert.

Ősz közepén, az első fagyok előtt érdemes elvégezni az őszi tápanyag utánpótlást, amihez káliumban és vasban gazdag gyeptrágyát válasszunk. A hideg megérkeztével folyamatosan csökkentsük a fűnyírások számát, és a kerti gépeink megfelelő téli tárolásáról se feledkezzünk meg.

2021.10.08

Az egyes fűmagkeverékek nem egy, hanem különböző fűfajtákból állnak. A ház körüli, sokat igénybe vett gyepnek jól regenerálódó és könnyen karbantartható fűfajtákból kell állnia. Az elsősorban angolperjéből, réti perjéből és vöröscsenkeszből álló fűkeverék ideális az általános, mindennapi igénybevételű gyepnek

2021.05.31

A gyep kopásának számtalan oka lehet. A tél folyamán a talaj tömörödése, a fagyott fűszálak taposása, az ősszel elmaradt tápanyagutánpótlás vagy a gyepfilc is okozhatja. A tavasz remek alkalom a felülvetésre, azaz a meglévő gyepállomány hiányos részeinek vagy szükség esetén akár az egész terület fűmagokkal való beszórására.

2021.03.18

A gyep elszíneződésének hátterében állhat tápanyaghiány, gombásodás, okozhatja a foltosodást a nem megfelelő öntözés vagy a helytelen fűnyírás. A rendszeres és megfelelő módon végzett gyepkarbantartás segíthet megelőzni a problémát.

2020.09.24

Ahogy beköszönt az ősz, csökkentenünk kell a fűnyírások számát, érdemes változtatnunk a vágásmagasságon, neki kell állnunk a folyamatosan hulló levelek eltakarításának, és eljön az őszi gyeptrágyázás ideje is.

2020.09.14

A szép, ápolt és egészséges gyep a kert lelke. Éppen ezért gondos és rendszeres törődést igényel, és ehhez nem mindegy, hogy milyen gépeket használunk. A profi, erős, de csendes STIHL kerti gépek segítségünkre lehetnek a legfontosabb munkákban.

2020.08.13