Gyepápolás

Az egészséges és zöldellő pázsit titka a gyepápolással kapcsolatos teendők rendszerességében rejlik. Hasznos tanácsainkat követve az év elejétől egészen az év végéig szép és ápolt lesz a kert.

A gyep kopásának számtalan oka lehet. A tél folyamán a talaj tömörödése, a fagyott fűszálak taposása, az ősszel elmaradt tápanyagutánpótlás vagy a gyepfilc is okozhatja. A tavasz remek alkalom a felülvetésre, azaz a meglévő gyepállomány hiányos részeinek vagy szükség esetén akár az egész terület fűmagokkal való beszórására.

2021.03.18

A gyep elszíneződésének hátterében állhat tápanyaghiány, gombásodás, okozhatja a foltosodást a nem megfelelő öntözés vagy a helytelen fűnyírás. A rendszeres és megfelelő módon végzett gyepkarbantartás segíthet megelőzni a problémát.

2020.09.24

Ahogy beköszönt az ősz, csökkentenünk kell a fűnyírások számát, érdemes változtatnunk a vágásmagasságon, neki kell állnunk a folyamatosan hulló levelek eltakarításának, és eljön az őszi gyeptrágyázás ideje is.

2020.09.14

A szép, ápolt és egészséges gyep a kert lelke. Éppen ezért gondos és rendszeres törődést igényel, és ehhez nem mindegy, hogy milyen gépeket használunk. A profi, erős, de csendes STIHL kerti gépek segítségünkre lehetnek a legfontosabb munkákban.

2020.08.13

Ideális esetben a gyep nyáron a legszebb, de ehhez érdemes tudnunk, hogy milyen gyakran, mely napszakban és milyen magasra nyírjuk a gyepet, illetve az sem mindegy, hogy mikor és mennyit öntözünk.

2020.05.03

A gyep öntözésének gyakorisága és mértéke függ az adott évszaktól és az aktuális időjárási körülményektől, de van néhány szabály, amit, ha betartunk, csodás pázsitunk lehet egész évben.

2020.04.26