Gyepápolás

Az egészséges és zöldellő pázsit titka a gyepápolással kapcsolatos teendők rendszerességében rejlik. Hasznos tanácsainkat követve az év elejétől egészen az év végéig szép és ápolt lesz a kert.

A gyep elszíneződésének hátterében állhat tápanyaghiány, gombásodás, okozhatja a foltosodást a nem megfelelő öntözés vagy a helytelen fűnyírás. A rendszeres és megfelelő módon végzett gyepkarbantartás segíthet megelőzni a problémát.

2020.09.24

Ahogy beköszönt az ősz, csökkentenünk kell a fűnyírások számát, érdemes változtatnunk a vágásmagasságon, neki kell állnunk a folyamatosan hulló levelek eltakarításának, és eljön az őszi gyeptrágyázás ideje is.

2020.09.14

A szép, ápolt és egészséges gyep a kert lelke. Éppen ezért gondos és rendszeres törődést igényel, és ehhez nem mindegy, hogy milyen gépeket használunk. A profi, erős, de csendes STIHL kerti gépek segítségünkre lehetnek a legfontosabb munkákban.

2020.08.13

Ideális esetben a gyep nyáron a legszebb, de ehhez érdemes tudnunk, hogy milyen gyakran, mely napszakban és milyen magasra nyírjuk a gyepet, illetve az sem mindegy, hogy mikor és mennyit öntözünk.

2020.05.03

A gyep öntözésének gyakorisága és mértéke függ az adott évszaktól és az aktuális időjárási körülményektől, de van néhány szabály, amit, ha betartunk, csodás pázsitunk lehet egész évben.

2020.04.26

Több oka is lehet a gyep foltosodásának, de megfelelő szakértelemmel néhány héten belül megszüntethető a probléma, és újra üde és erős pázsitunk lehet.

2020.04.12