Konyhakert

Hasznos praktikák és tanácsok az otthoni zöldség-, fűszernövény- és gyógynövénytermesztés, valamint a gyümölcstermesztés témáiban, mert hiszünk benne, hogy a saját, zsenge zöldségeknél, fűszereknél és gyümölcsöknél nincs finomabb.

A kertben termesztett gyógy- és fűszernövényekből, gyümölcsökből készített, saját teakeverékek minőségénél és ízénél nehezen lehetne jobbat találni. A teakert kialakítása egyre nagyobb teret nyer a kertészkedők körében, sokan ültetnek kifejezetten a forró italokhoz alkalmas növényeket.

2022.09.23

A nyár egyik kedvence a paradicsom, melynek sikeres termesztéséhez nem csak rendszeres tápanyagutánpótlásra és öntözésre, de megfelelő támasztékra is szükség van. A paradicsom egészséges fejlődéséhez a növényt kacsolni is kell, mert így több napfényhez jut, és kevésbé lesz fogékony a gombás megbetegedésekre.

2022.07.06

Fóliasátor vagy üvegház nélkül igazán lerövidülne a zöldségtermesztésre alkalmas idő a kertben, segítségükkel azonban gyakorlatilag egész évben termeszthetünk otthon zöldségféléket.

2022.04.11

Már télen, a veteményesbe kerülő zöldségfélék és fűszernövények megtervezésekor érdemes beszereznünk a zamatos turbolya vetőmagból is. A zsenge és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag turbolya kora tavasztól vethető szabadföldbe vagy cserépbe.

2022.03.08

Sokan használják cukor helyett a sztíviát vagy steviát (Stevia rebaudiana B.), amelynek termesztése nem nagy ördöngösség. Sikerét többek között annak köszönheti, hogy levelei harmincszor édesebbek a cukornál, fogyasztása mégsem emeli meg a vércukorszintet, cukorbetegek számára is ajánlott.

2022.02.07

A tökfélék vagy kabakosok családjába meleg- és tápanyagigényes növények tartoznak, melyeknek magjait úgynevezett ültetőfészekbe vetjük. Nem igényelnek különösebb gondozást, és akár még a komposztáló tetején is termeszthetők.

2021.11.04