Konyhakert

Hasznos praktikák és tanácsok az otthoni zöldség-, fűszernövény- és gyógynövénytermesztés, valamint a gyümölcstermesztés témáiban, mert hiszünk benne, hogy a saját, zsenge zöldségeknél, fűszereknél és gyümölcsöknél nincs finomabb.

A tökfélék vagy kabakosok családjába meleg- és tápanyagigényes növények tartoznak, melyeknek magjait úgynevezett ültetőfészekbe vetjük. Nem igényelnek különösebb gondozást, és akár még a komposztáló tetején is termeszthetők.

2021.11.04

A fészekvirágzatúak családjába tartozó körömvirág régóta használt gyógynövény, de díszítő értéke miatt is kedvelt a kertben. Az egyéves lágyszárú napfény- és melegigényes, jól tűri a szárazságot, könnyen szaporítható magról, szabadföldben és cserépben is termeszthető.

2021.07.23

A ma ismert citrom a középkorban jelent meg Európában, ahol ekkor még elsősorban orvosszerként használták. Ősi típusai a Himalája déli területein teremnek, ma már a világ számos helyén termesztik.

2021.07.19

1924-ben dr. Bittera Gyula telepítette hazánkban az első francia levendula ültetvényeket Tihanyban. A Tihanyi-félsziget egyedi és különleges mikroklímájának és talajadottságainak köszönhetően az itt termő levendula illóolajtartalmának minősége világhírű lett.

2021.07.12

A vetés nem bonyolult művelet, néhány lépést azonban be kell tartanunk ahhoz, hogy sikerélményünk legyen benne, és egészséges, erős növényeink fejlődjenek.

2021.05.27

Az orvosi zsályáról és a muskotályzsályáról sokan tudják, hogy remekül alkalmazhatók női problémákra. A citromfű nyugtató hatásáról ismert évelő gyógynövény, a narancssárga virágaival díszítő körömvirág gyulladáscsökkentő tulajdonságú.

2021.05.05