Konyhakert

Hasznos praktikák és tanácsok az otthoni zöldség-, fűszernövény- és gyógynövénytermesztés, valamint a gyümölcstermesztés témáiban, mert hiszünk benne, hogy a saját, zsenge zöldségeknél, fűszereknél és gyümölcsöknél nincs finomabb.

Elsősorban dió méretű gyümölcséért termesztik a dekoratív megjelenésű kínai galagonyát, amelynek magas C-vitamintartalma mellett flavonoid és szerves sav tartalma is jelentős.

2022.11.11

Azoknak, akiknek van a kertben üvegházuk, fóliasátruk, az ősz és a tél folyamán sem kell lemondanunk a saját termesztésű zöldségfélékről. Ősszel válasszunk olyan télálló zöldségféléket, fűszernövényeket, amelyek jól bírják a hideget.

2022.10.26

A kertben termesztett gyógy- és fűszernövényekből, gyümölcsökből készített, saját teakeverékek minőségénél és ízénél nehezen lehetne jobbat találni. A teakert kialakítása egyre nagyobb teret nyer a kertészkedők körében, sokan ültetnek kifejezetten a forró italokhoz alkalmas növényeket.

2022.09.23

A nyár egyik kedvence a paradicsom, melynek sikeres termesztéséhez nem csak rendszeres tápanyagutánpótlásra és öntözésre, de megfelelő támasztékra is szükség van. A paradicsom egészséges fejlődéséhez a növényt kacsolni is kell, mert így több napfényhez jut, és kevésbé lesz fogékony a gombás megbetegedésekre.

2022.07.06

Fóliasátor vagy üvegház nélkül igazán lerövidülne a zöldségtermesztésre alkalmas idő a kertben, segítségükkel azonban gyakorlatilag egész évben termeszthetünk otthon zöldségféléket.

2022.04.11

Már télen, a veteményesbe kerülő zöldségfélék és fűszernövények megtervezésekor érdemes beszereznünk a zamatos turbolya vetőmagból is. A zsenge és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag turbolya kora tavasztól vethető szabadföldbe vagy cserépbe.

2022.03.08