Konyhakert

Hasznos praktikák és tanácsok az otthoni zöldség-, fűszernövény- és gyógynövénytermesztés, valamint a gyümölcstermesztés témáiban, mert hiszünk benne, hogy a saját, zsenge zöldségeknél, fűszereknél és gyümölcsöknél nincs finomabb.

Legyen piros, fehér vagy fekete, a ribiszke az egyik leghamarabb termő gyümölcs a kertben. Savanykás íze ellenére nagyon kedvelt, amit többek között rendkívül magas vitamin- és ásványianyag tartalmának köszönhet.

2021.02.05

Ősszel sem kell üresen hagynunk a magaságyást, a hagymafélék, a petrezselyem és a télálló zöldségek a tél folyamán is teremnek, sőt, ha fóliasátrat teszünk az ágyás tetejére, még több zöldségfélét, fűszernövényt termeszthetünk.

2020.10.29

Kedvelt tökféle a magas vitamin és ásványi anyag tartalmú sütőtök, mely meleg-, fény- és vízigényes zöldségféle, ősszel és télen az egyik legfontosabb szezonális növény a konyhakertben.

2020.10.29

A lestyán karakteres íze miatt régóta kedvelt fűszernövény a konyhakertben, de akár cserépben is termeszthetjük napos, meleg teraszon, ablakpárkányban.

2020.09.23

A tökfélék termesztése során sok bosszúságot okozhatnak a vírusos és gombás megbetegedések, melyek általában a kabakosok családjába tartozó más zöldségfélékre, például az uborkára vagy a sárgadinnyére is veszélyt jelentenek.

2020.09.22

A Földközi-tenger vidékéről származó orvosi zsálya magas illóolaj tartalmú gyógy- és fűszernövény, de mutatós megjelenésének köszönhetően dísznövényként is megállja a helyét a kertben.

2020.09.21