Konyhakert

Hasznos praktikák és tanácsok az otthoni zöldség-, fűszernövény- és gyógynövénytermesztés, valamint a gyümölcstermesztés témáiban, mert hiszünk benne, hogy a saját, zsenge zöldségeknél, fűszereknél és gyümölcsöknél nincs finomabb.

Az orvosi zsályáról és a muskotályzsályáról sokan tudják, hogy remekül alkalmazhatók női problémákra. A citromfű nyugtató hatásáról ismert évelő gyógynövény, a narancssárga virágaival díszítő körömvirág gyulladáscsökkentő tulajdonságú.

2021.05.05

A fekete szeder júliustól egészen őszig, folyamatosan érik, igazi vitaminbomba a kertben. A kiskertekben a tüske nélküli, bőtermő fajták a legkedveltebbek.

2021.04.13

A fűszerkert illatos lakója a fodormenta, mely élénkzöld, fodros leveleivel díszít. Mivel gyorsan elterjedhet a kertben, ültetése előtt érdemes fémkeretet ásni a földbe, így növekedését kordában tarthatjuk.

2021.04.08

Legyen piros, fehér vagy fekete, a ribiszke az egyik leghamarabb termő gyümölcs a kertben. Savanykás íze ellenére nagyon kedvelt, amit többek között rendkívül magas vitamin- és ásványianyag tartalmának köszönhet.

2021.02.05

Ősszel sem kell üresen hagynunk a magaságyást, a hagymafélék, a petrezselyem és a télálló zöldségek a tél folyamán is teremnek, sőt, ha fóliasátrat teszünk az ágyás tetejére, még több zöldségfélét, fűszernövényt termeszthetünk.

2020.10.29

Kedvelt tökféle a magas vitamin és ásványi anyag tartalmú sütőtök, mely meleg-, fény- és vízigényes zöldségféle, ősszel és télen az egyik legfontosabb szezonális növény a konyhakertben.

2020.10.29