Kerti praktikák

Apró kis trükkök és jól bevált tanácsok, amelyekkel egyedivé és szebbé varázsolhatjuk a kertet. Ha most csöppent bele a kertészkedés világába, biztosan talál majd újdonságot, ha pedig hobbi szinten foglalkozik a kerttel, akkor is lesz pár hasznos tippünk.

Kertészkedő barátaink, családtagjaink számára biztos a siker karácsonykor, ha olyan profi kerti szerszámot vagy gépet kapnak, amit kényelmesen és sokat használhatnak majd a kertben.

2020.12.02

A díszfák ültetése során fektessünk nagy hangsúlyt az ültetőgödör helyes elkészítésére, a megfelelő tápanyagellátottságú talajra, és arra, hogy csak biztos helyről származó, egészséges növényeket ültessünk.

2020.10.29

Kedvelt díszfa a kertekben és a parkokban a dekoratív leveleivel, látványos virágzatával, és a gyerekek kedvencével, zöld tokban érő, barna magjaival díszítő vadgesztenye.

2020.09.20

Számtalan előnnyel jár az otthoni komposztálás, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy sokkal kevesebb háztartási hulladék keletkezik, ha a szerves anyagokat a komposztálóba tesszük. Nem minden való azonban a komposztálóba, amiről elsőre azt gondoltuk, komposztálható.

2020.09.17

Az Dél-Kínában őshonos páfrányfenyő a páfrányfenyőfélék egyetlen élő faja. Jellegzetes, legyező alakú leveleinek és mutatós lombjának, jó szárazságtűrő képességének köszönhetően kedvelt díszfa a kertekben, parkokban.

2020.08.13

A szelektív szemét gyűjtése már sokunk számára ismert és alkalmazott rutinnak számít. De hogyan válhat a kert is fenntarthatóvá és környezettudatossá?

2020.07.02