Kerti praktikák

Apró kis trükkök és jól bevált tanácsok, amelyekkel egyedivé és szebbé varázsolhatjuk a kertet. Ha most csöppent bele a kertészkedés világába, biztosan talál majd újdonságot, ha pedig hobbi szinten foglalkozik a kerttel, akkor is lesz pár hasznos tippünk.

A megfelelő és precíz kerti munkához profi, erős eszközökre, gépekre van szükségünk. Az életlen eszközökkel sok kárt okozhatunk a fákon, bokrokon, de az ilyen szerszámokkal a munkavégzés sem biztonságos.

2022.09.08

Nyár végén, szeptember elején sokunkban felmerülhet a kérdés: kell-e a hortenziákat metszeni? A metszéssel jobb tavaszig várni, ősszel is akad azonban tennivalónk a hortenziákkal.

2022.08.31

A komposztálás eredményességét, a komposzt érésének időtartamát sok tényező befolyásolja. A komposztálás helyes lefolyása bizonyos szabályok betartásával érhető el, vannak azonban olyan praktikák és természetes szerkezetjavító adalékanyagok, amelyek gyorsíthatják a komposztálás folyamatát, segíthetik a komposztálóban élő mikroorganizmusok munkáját.

2022.04.04

A különleges geometriai alakzatok a kertben is megjelenhetnek, a kerti utak, ágyások, szigetek, sőt a növények formájában is. A gyógynövényspirál vagy másik nevén fűszerspirál, valamint a mandalágyás minden szemet magára vonz a kertben.

2022.03.28

Sokat spórolhatunk, ha magunk állítjuk össze magaságyás(oka)t a kertben. A kora tavasz tökéletes időpont a megvalósításra, így ebben az évben már nem kell görnyedve gondoznunk a konyhakertben termesztett növényeket a 60-100 cm magas magaságyásban.

2022.03.11

A dicsőség és győzelem jelképeként is ismert babér meleg- és tápanyagigényes, mediterrán növény, aromás illatú, bőrszerű leveleivel egész évben díszít. Télen fagymentes helyre kell vinni, a növekedési időszakban rendszeres öntözést igényel.

2022.02.15