Kerti praktikák

Apró kis trükkök és jól bevált tanácsok, amelyekkel egyedivé és szebbé varázsolhatjuk a kertet. Ha most csöppent bele a kertészkedés világába, biztosan talál majd újdonságot, ha pedig hobbi szinten foglalkozik a kerttel, akkor is lesz pár hasznos tippünk.

A vadrózsa áltermése, a csipkebogyó 0,3-0,65% C-vitamint tartalmaz, de B1-, B2- és P-vitamin tartalma is jelentős. Az álterméseket kora ősszel kocsány nélkül, keményen, piros színűen gyűjtsük tea-alapanyagnak.

2021.11.17

A tavasz első hírnökei a kertben az élénk színekben pompázó jácintok, nárciszok, krókuszok, tulipánok és császárkoronák, melyek hagymáinak elültetésére azok az őszi hónapok a legideálisabbak, amikor még nem fagyott a talaj.

2021.10.19

Kertünk ékessége lehet a gránátalma, mely könnyen szaporítható növény, ami annak köszönhető, hogy hajtásai és vesszői remekül gyökeresednek. Sikeres szaporítási módja a fás dugványozás, de a gránátalma gyökeres tősarjakkal, hajtás gyökereztetéssel és magvetéssel is szaporítható.

2021.07.02

Az orgona az egyik legfinomabb illatú dísznövény, májusban édes, bódító illatfelhőbe borítja a kertet. Európában a törököknek köszönhetően terjedt el, illatos virágai a világos lilától a sötét liláig díszítenek, de bíborpiros, fehér és sárga virágú fajták is léteznek.

2021.06.17

Nem véletlenül szentelték a gránátalmát Hérának, Zeusz feleségének: a termésében fejlődő sok mag a termékenységét szimbolizálja. A régóta termesztett egzotikus növény a hazai kertekben is szépen terem, a kifejlett bokrok akár több méter magasra nőhetnek.

2021.06.11

A legtöbb kertben tavasszal felbukkanó csalánra vétek lenne haszontalan gyomnövényként tekinteni. Teája számos gyógyhatása mellett a termesztett növények gombás kórokozói és kártevői ellen is hatásos.

2021.06.04