Kerti praktikák

Apró kis trükkök és jól bevált tanácsok, amelyekkel egyedivé és szebbé varázsolhatjuk a kertet. Ha most csöppent bele a kertészkedés világába, biztosan talál majd újdonságot, ha pedig hobbi szinten foglalkozik a kerttel, akkor is lesz pár hasznos tippünk.

A havas, jeges járdák, lépcsők és utak csúszásmentesítésére a só helyett többféle környezetbarát anyagot használhatunk. A zeolit és a zöldsó remek alternatívát jelentenek.

2021.02.01

A természetes alapanyagokból készült dekoráció minden otthonban stílusos és egyedi kiegészítő az ünnepek alatt. A magyal, a borostyán vagy a puszpáng egytől egyig karácsonyi hangulatot varázsolnak a lakásban.

2020.12.22

Kertészkedő barátaink, családtagjaink számára biztos a siker karácsonykor, ha olyan profi kerti szerszámot vagy gépet kapnak, amit kényelmesen és sokat használhatnak majd a kertben.

2020.12.02

A díszfák ültetése során fektessünk nagy hangsúlyt az ültetőgödör helyes elkészítésére, a megfelelő tápanyagellátottságú talajra, és arra, hogy csak biztos helyről származó, egészséges növényeket ültessünk.

2020.10.29

Kedvelt díszfa a kertekben és a parkokban a dekoratív leveleivel, látványos virágzatával, és a gyerekek kedvencével, zöld tokban érő, barna magjaival díszítő vadgesztenye.

2020.09.20

Számtalan előnnyel jár az otthoni komposztálás, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy sokkal kevesebb háztartási hulladék keletkezik, ha a szerves anyagokat a komposztálóba tesszük. Nem minden való azonban a komposztálóba, amiről elsőre azt gondoltuk, komposztálható.

2020.09.17