Kerti praktikák

Apró kis trükkök és jól bevált tanácsok, amelyekkel egyedivé és szebbé varázsolhatjuk a kertet. Ha most csöppent bele a kertészkedés világába, biztosan talál majd újdonságot, ha pedig hobbi szinten foglalkozik a kerttel, akkor is lesz pár hasznos tippünk.

A komposztálás eredményességét, a komposzt érésének időtartamát sok tényező befolyásolja. A komposztálás helyes lefolyása bizonyos szabályok betartásával érhető el, vannak azonban olyan praktikák és természetes szerkezetjavító adalékanyagok, amelyek gyorsíthatják a komposztálás folyamatát, segíthetik a komposztálóban élő mikroorganizmusok munkáját.

2022.04.04

A különleges geometriai alakzatok a kertben is megjelenhetnek, a kerti utak, ágyások, szigetek, sőt a növények formájában is. A gyógynövényspirál vagy másik nevén fűszerspirál, valamint a mandalágyás minden szemet magára vonz a kertben.

2022.03.28

Sokat spórolhatunk, ha magunk állítjuk össze magaságyás(oka)t a kertben. A kora tavasz tökéletes időpont a megvalósításra, így ebben az évben már nem kell görnyedve gondoznunk a konyhakertben termesztett növényeket a 60-100 cm magas magaságyásban.

2022.03.11

A dicsőség és győzelem jelképeként is ismert babér meleg- és tápanyagigényes, mediterrán növény, aromás illatú, bőrszerű leveleivel egész évben díszít. Télen fagymentes helyre kell vinni, a növekedési időszakban rendszeres öntözést igényel.

2022.02.15

A vadrózsa áltermése, a csipkebogyó 0,3-0,65% C-vitamint tartalmaz, de B1-, B2- és P-vitamin tartalma is jelentős. Az álterméseket kora ősszel kocsány nélkül, keményen, piros színűen gyűjtsük tea-alapanyagnak.

2021.11.17

A tavasz első hírnökei a kertben az élénk színekben pompázó jácintok, nárciszok, krókuszok, tulipánok és császárkoronák, melyek hagymáinak elültetésére azok az őszi hónapok a legideálisabbak, amikor még nem fagyott a talaj.

2021.10.19