Kerti praktikák

Apró kis trükkök és jól bevált tanácsok, amelyekkel egyedivé és szebbé varázsolhatjuk a kertet. Ha most csöppent bele a kertészkedés világába, biztosan talál majd újdonságot, ha pedig hobbi szinten foglalkozik a kerttel, akkor is lesz pár hasznos tippünk.

Az apróságoktól a legmagasabb hagymásokig Az első részben a hagymások csodálatos világát és az ültetés módjának fortélyait ismerhettük meg, és akkor lássuk a hova-mit kérdéskört, ez igényli ugyanis a legtöbb szaktudást.

2024.01.07

Minden, amit a hagymás növényekről és ültetésükről tudni érdemes

2023.11.22

„Itt van az ősz, itt van újra”, és ilyenkor mindenki, akinek a kebelében kertészszív dobog, csak egy dologra tud gondolni a levélszedésen kívül: az ültetésre. Mert az ősz a telepítés ideje, sokkal inkább, mint a kikelet. A sárgarépát, a borsót és a büdöskét persze tavasszal ültetjük, de a fák és a bokrok jobb, ha ilyentájt kerülnek a földbe.

2023.11.01

Víz nélkül nincs élet. Ezt mindenki tudja, aki tévedt már el a Marson, vagy legalábbis valami nagyon száraz helyen, készpénz és kártya nélkül. Márpedig a növényeknél sosincs sem ez, sem az. Kiszáradni könnyű. És egyre könnyebb. Nyáron meleg van, egyre melegebb. A klíma változik: egyre szélsőségesebb, egyre durvább, cudarabb.

2023.10.16

Sokan az ünnepek alatt egyre divatosabb grincsfa vagy másik nevén manósipka kapcsán ismerik a zanótot, de a dekoratív megjelenésű cserjét akár a kertben is termeszthetjük.

2022.12.15

Az évelő gyógynövényeket ősz végén takarjuk be, hogy megvédjük őket a fagykároktól. A talajtakarásra a természetes, növényi mulcs a legolcsóbb és leghatékonyabb megoldás.

2022.10.18