Kertgondozás

Hasznos tudnivalóink gyűjteménye segít majd abban, hogyan gondoskodjunk a talaj megfelelő tápanyag-ellátásáról és szerkezetéről, mit kell tenni a talajvédelem érdekében, hogyan ültessük a különböző növényeket, és az adott hónap aktuális kerti munkáiról is

A kert egyik legszebb, legpatinásabb fája lehet a diófa, de ahhoz, hogy a termőkorú, több éves diófákon a vágási sebhelyek be tudjanak gyógyulni, ősszel kell levágnunk a nagyobb ágakat, ilyenkor kell elvégezni a ritkító metszést.

2022.09.05

A mézes, bódító illatú dísznövények intenzív illata nélkül sokan el sem tudnák képzelni a tavaszt vagy a nyarat. A finom illatú, dekoratív megjelenésű dísznövényekből érdemes néhányat a kertbe vagy az utcafrontra ültetni, hogy a közvetlen környezetünkben is pompás illatok uralkodjanak.

2022.08.16

A forró, csapadékmentes nyári napokat kevés olyan dísznövény tűri, amely ráadásul egész évben díszíti a kertet. A szürke cipruska, az olasz szalmagyopár és a francia levendula meleg- és napfényigényes, könnyen termeszthető, és nem mellesleg nagyon dekoratív növények.

2022.08.03

Talán nincs is olyan kertrajongó, aki ne álmodozna egy saját üvegházról, amiben kora tavasszal palántákat nevelhet, nyáron uborkát és paradicsomot szüretelhet, ősszel és télen télálló spenótot, salátaféléket, leveles kelt termeszthet.

2022.04.25

Hatalmas méretű, gömb alakú virágzatukkal hívják fel magukra a figyelmet az Amaryllidaceae családba tartozó díszhagymák, melyek fehér, rózsaszín vagy lila színben díszítik a kertet.

2022.03.22

A homoktövis természetes immunerősítő hatásáról ismert, narancssárga színű termését számtalan formában feldolgozzák, de frissen fogyasztva a leghatásosabb. Dekoratív bokorrá vagy kis fává nő, ágai dúsan elágazók, tövisekkel borítottak.

2022.03.17