Kertápolás

A kert a kikapcsolódás zöld oázisa, ahol szívesen töltjük az időt. Jólesik az életerős fákon, egészséges növényeken és rendezett pázsiton pihentetni a szemünket. Így érezni igazán, hogy körbevesz minket a természet éltető ereje. Éppen ezért fontos nagy becsben tartani és gondosan ápolni saját zöldterületünket. A STIHL kerti gépei pontosan erre a feladatra születtek. Legyen szó gyepápolásról vagy talajgondozásról, nálunk minden igényhez megtalálja a megfelelő modellt. Gépeink mellé most ráadásul első kézből származó, hasznos tanácsokat adunk, amelyeket kategória és évszak szerint szedtünk csokorba.

Válogasson kedvére, és fedezze fel a STIHL minőségű kertápolás titkát!


Legfrissebb híreink

A vegyszermentes konyhakertben termelt, saját terménynél nincs finomabb! Az előnyösen kialakított növénytársítások között sok olyan zöldségféle és fűszernövény van, amelyek váladékukkal, kipárolgó illatanyagaikkal távol tartanak bizonyos kártevőket, megelőzik betegségek kialakulását. A növényi trágyalevek ellenállóvá teszik a haszonnövényeket, de kártevők ellen is bevethetők.

2021.07.30

A fészekvirágzatúak családjába tartozó körömvirág régóta használt gyógynövény, de díszítő értéke miatt is kedvelt a kertben. Az egyéves lágyszárú napfény- és melegigényes, jól tűri a szárazságot, könnyen szaporítható magról, szabadföldben és cserépben is termeszthető.

2021.07.23

A ma ismert citrom a középkorban jelent meg Európában, ahol ekkor még elsősorban orvosszerként használták. Ősi típusai a Himalája déli területein teremnek, ma már a világ számos helyén termesztik.

2021.07.19

Az esővízgyűjtés nem újkeletű dolog, már az ókorban is alkalmazták. A szélsőséges időjárás miatt egyre nagyobb reneszánszát élik az esővízgyűjtő tározók, melyek remekül szolgálnak az olyan napokon, amikor néhány óra leforgása alatt leesik az átlagos havi csapadékmennyiség. Azokat a kertrészeket, amiket egész nap süt a nap, de nincs lehetőségünk naponta öntözni, ültessük be kifejezetten szárazságtűrő növényekkel.

2021.07.16