hírek

Hatalmasat küzdöttek a magyar sportolók a STIHL Timbersports világbajnokságon

A STIHL Timbersports Series világbajnokságon, november elején Norvégiában, a lillehammer-i Hakons csarnokban csaptak össze a világ legjobb sportfavágói, köztük a magyar csapattal és az egyéniben is versenybe szálló Juhász Istvánnal.

A STIHL Timbersports Series egyéni versenysorozata ebben az évben is új-zélandi győzelmet hozott. JasonWynyard a tavalyi évhez hasonlóan 2017-ben is verhetetlennek bizonyulva megvédte címét és így kilencedszerre lett a világ legjobb sportfavágója. A második helyen az ausztrál Brad De Losa végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a kanadai Mitch Hewitt állhatott fel. Az egyéni siker után csapatban is bravúros győzelmet arattak az új-Zélandiak, akik a döntőben Lengyelországot gyűrték maguk alá. A harmadik helyen a középdöntőben hatalmasat hibázó Ausztrália végzett

A magyar csapatot Juhász István, Hamvai Ferenc, Strúbel József "Dedi" és Bozsó Zoltán "Zoka" képviselte, az 53 éves Juhász pedig egyéniben is harcba szállt a világbajnoki címért. Juhász István rutinos versenyzőként vett részt a küzdelmekben, hiszen 2011-óta minden évben megmérettette magát a Timbersports világbajnokságon. A kvalifikáció során három versenyszámban kiemelkedően teljesített, egyben azonban hibázott, így az utolsó fordulóban mindent egy lapra tett fel. Juhásznak épített motorfűrésszel kellett egy tönkről három 60 centiméter átmérőjű korongot levágnia 15 centiméteren belül, amit sikeresen teljesített is, ám amikor letette a fűrészt, véletlenül rárakta az egyik korongra, a lánc pedig hozzáért és belevágott a fába. A verseny szabályzata szerint ebben a fordulóban nulla pontot kapott, utolsó versenyszám lévén pedig már nem volt lehetősége arra, hogy továbbipontokat szerezve a döntőbe jusson.

Sajnos a négyfős magyar csapat sem jutott tovább a kvalifikációról döntőbe. A kvalifikáción egy rossz egyéni indulás miatt 15 másodperces büntetést kaptak, aminek következtében nem tudtak a tizenkettő közé kerülni. A vígaszágon azonban hatalmas küzdelemben remek eredményt értek el, mellyel délelőtt még egyenes ágon a döntőbe jutottak volna. A délutáni időeredményeket nézve azonban egy másodperccel lemaradtak a döntőbe jutásról, így végül a 17. helyen zártak. Strúbel József „Dedi” a versenyt követően úgy nyilatkozott: nem csalódott, hiszen tudja, a kemény munka előbb-utóbb meg fogja hozni a sikereket a magyar csapat számára.

2017.11.07