Kertápolás

A kert a kikapcsolódás zöld oázisa, ahol szívesen töltjük az időt. Jólesik az életerős fákon, egészséges növényeken és rendezett pázsiton pihentetni a szemünket. Így érezni igazán, hogy körbevesz minket a természet éltető ereje. Éppen ezért fontos nagy becsben tartani és gondosan ápolni saját zöldterületünket. A STIHL kerti gépei pontosan erre a feladatra születtek. Legyen szó gyepápolásról vagy talajgondozásról, nálunk minden igényhez megtalálja a megfelelő modellt. Gépeink mellé most ráadásul első kézből származó, hasznos tanácsokat adunk, amelyeket kategória és évszak szerint szedtünk csokorba.

Válogasson kedvére, és fedezze fel a STIHL minőségű kertápolás titkát!


Legfrissebb híreink

Bár a legtöbb szobanövényhez képest kényesebb, így több törődést igényel az izgalmas nevű vénusz légycsapója, mégis sokan kedvelik és tartják otthonukban. Megfelelő gondozás mellett az egzotikus megjelenésű dísznövény tavasszal akár még fehér, dekoratív virágokat is hozhat.

A napsütéses órák számának csökkenésével ősz végén a lakásban nevelt dísznövények is nyugalmi állapotba kerülnek. A téli időszakban sokkal kevesebb vizet és tápanyagot igényelnek, de akár más helyre is tehetjük a növényeket, mint a nyár folyamán.

2021.12.10

A permakultúrás kerttervezés célja az egészséges, termékeny kert kialakítása, a természet, az erdő utánzása, mindez minimális energiabefektetéssel. Vendégünk Blunck Réka humán ökológia hallgató, permakultúrás tervező, aki a természettől vett segítségben hisz, ha a kertről van szó.

2021.11.26

A vadrózsa áltermése, a csipkebogyó 0,3-0,65% C-vitamint tartalmaz, de B1-, B2- és P-vitamin tartalma is jelentős. Az álterméseket kora ősszel kocsány nélkül, keményen, piros színűen gyűjtsük tea-alapanyagnak.