hírek

5 tipp, hogy több idÅ‘ legyen élvezni a karácsonyt

A karácsonyi idÅ‘szak sokszor pont nem arról szól, amirÅ‘l kellene: az elcsendesedésrÅ‘l, a nyugodt ünneplésrÅ‘l. Ezeket ugyanis gyakran felülírják az egymásba csúszó feladatok, legyen szó a ház körüli munkákról, vagy az ajándékvásárlásról. Takarítás, a karácsonyfa talpba helyezése, az autómosás, a díszítés... A STIHL néhány tippje azonban felgyorsítja és egyszerűbbé teszi ezeket a folyamatokat, hogy több idÅ‘ maradjon a családra.

1. A férfiak bosszúsága igazi élvezetté válik

A karácsonyfa talpba faragása a legtöbb családban hagyományosan férfi feladat, ami rendszerint nem kis bosszúságot okoz az ünnep elÅ‘tti napokban. Egy jó balta és a STIHL GTA 26 ágvágó motorfűrész azonban sokkal egyszerűbbé teszi a műveletet.

A kÅ‘risfa nyéllel, rozsdamentes acélból készülÅ‘ STIHL fejszék és balták idÅ‘tállóak. A már bevált formatervezésű kínálat jól használható, erÅ‘s szerszámokból áll, amelyek mérettÅ‘l függÅ‘en ideálisak gallyazáshoz és hasogatási munkákhoz egyaránt. A karácsonyfa befaragásához elsÅ‘ sorban a kisebb baltákat ajánljuk.

A STIHL GTA 26 egy különleges eszköz a STIHL kínálatában, ami minden kerttulajdonos számára hamar a kedvenc gépek közé kerül. Az akkumulátoros eszköz 10 cm-es vezetÅ‘lemezével, ergonomikus kialakításával gyorsan és könnyedén vágja le az ágakat 4 cm vastagságig. Ha viszonylag vastag törzsű fenyÅ‘t választottunk, akkor is segít annak lefaragásában.

STIHL GTA 26 szett

2. Ha kocsit kell takarítani

Az ünnepet általában illik tiszta autóval várni, és bár a hideg, télies idÅ‘ben a legtöbben inkább az autómosót választják, de az elmúlt évek viszonylag enyhe decembereiben jól jöhet egy STIHL magasnyomású mosó, amivel minden koszt eltávolíthatunk a gépkocsikról. A széles választékban elérhetÅ‘ eszközök akkor sem jönnek rosszul, ha az autómosóban már jártunk, de a kocsi késÅ‘bb saras lesz. Bosszankodás helyett a STIHL RE termékcsaláddal ezt percek alatt orvosolhatjuk.

De egy magasnyomású mosó jó szolgálatot tesz, ha a lépcsÅ‘t, a ház homlokzatát tisztítanánk meg a díszek, égÅ‘sorok kihelyezése elÅ‘tt.

STIHL magasnyomású mosók

3. Havazik? Félre a hólapáttal

Kevés olyan idÅ‘igényes és fárasztó munka van, mint a hóeltakarítás. Ugyan az elmúlt években kevés alkalommal kellett hólapáthoz nyúlni, a fehér karácsonyban viszont a legtöbb család az utolsó napokig bízik. Ha viszont eljön, a vendégek fogadása vagy az éjszakai lefagyás elÅ‘tt mindenképpen el kell takarítani az útból a lehullott havat. Nincsen gyorsabb megoldás, mint egy STIHL akkumulátoros lombfúvó használata, amivel percek alatt eltüntethetjük az útból, a lépcsÅ‘rÅ‘l, a járdáról a fehér paplant.

STIHL lombfúvók

4. Viszlát, tűlevelek

A karácsonyfa felállítása, majd lebontása rendre a tűzlevelek hullásával jár, de például a luc esetében a szentestétÅ‘l eltelt napok számával arányosan egyre többször kell takarítani az ünnep éke körül. A STIHL ehhez többféle nagyteljesítményű porszívót ajánl az elektromos változattól az akkumulátoros verziókig. A német gyártó eszközeivel pillanatok alatt eltüntethetÅ‘ a tűlevél.

A STIHL ráadásul néhány éve mutatta be SEA 20 nevet viselÅ‘ akkumulátoros kézi „morzsaporszívóját”, ami szintén praktikus társ lehet a karácsonyi ünnepek idején. A fa körül, de a vacsoraasztal mellett is elfér, és ha a szükség úgy kívánja, azonnal kéznél is van.

STIHL SEA 20 szett

5. Nincs jobb ajándék...

Ugyancsak nagy fejtörést okozhat az ünnepek elÅ‘tt az ajándékvásárlás. A STIHL ebben is segít. Ha van a családban rajongó, akkor számos STIHL Timbersports termék érhetÅ‘ el a ruházati cikkektÅ‘l a bögrén át.

De hagyományos STIHL kiegészítÅ‘k között találunk törölközÅ‘t, zománcozott bögrét, fa borítású laposüveget, táskákat, de még narancs-fekete jégkaparót is. Egy motorfűrész alakú sütÅ‘forma pedig igazán „STIHL-usossá” teszi a karácsonyi asztalt.

Talán a gyerekeknek a legkönnyebb ajándékot választani, és nemcsak azért, mert Å‘k aztán pontosan megfogalmazzák, hogy mit is szeretnének kapni, hanem azért is, mert a gyermeki ártatlanságnak köszönhetÅ‘en szinte mindennek örülnek. A STIHL választékában a legkisebbek számára is találunk izgalmas dolgokat, legyen szó játékgépekrÅ‘l vagy akár egy focilabdáról.

STIHL elemes játékfűrész

Érdemes végigböngészni a STIHL katalógust, hiszen bÅ‘ven találni benne ajándékötletet. Akár még egy motorfűrész vagy egyéb kerti kisgép is odaférhet a karácsonyfa alá... Például egy GTA 26, hogy a következÅ‘ évben tényleg könnyebb legyen a karácsonyfa talpba faragása...

2023.11.30