Segítség a megfelelő aprítógép kiválasztásához

Az aprítógépeket egész évben használhatjuk, de fontos, hogy igényeinknek megfelelő gépet válasszunk. Segítséget nyújtunk Önnek a megfelelő kiválasztásához.

1. Milyen típusú az Ön kertje?

A kertek típusát a feldolgozandó anyagok jellege szerint (fás- vagy lágyszárú anyagok) határozzuk meg. Például egy nagy gyepfelülettel rendelkező kertben több lágyszárú szerves anyag keletkezik, míg egy bokrokkal, fákkal teli kertben inkább fásszárú növényi hulladékból lesz több. Nagyobb, akár 50 mm vastagságú ágak aprítására a GHE 420 kombinált elektromos aprító a tökéletes megoldás.

2. Mekkora a feldolgozandó anyag mennyisége?

A kertben keletkezett, különböző mennyiségű szerves anyaghoz más-más típusú kerti aprítógépek ajánlottak. Közepes kertekben jön jól a GHE 105 komposztáló aprítógép, melynek kerten belüli szállítása is nagyon egyszerű.

3. Különösen csendes gépre van szüksége?

Zajérzékeny területeken történő használatra a különösen csendes GHE 105 modellt ajánljuk. Valamennyi aprítógépünk zajcsillapított tölcsérrel rendelkezik, amely csendesebb működést tesz lehetővé.

4. Van áramforrás a közelben?

Az áramforrással rendelkező kertekbe az elektromos modelljeinket ajánljuk. Áramforrás nélküli kertekbe a benzinmotoros aprítógépek jelentik a tökéletes megoldást.

 

Írta: Beh Mariann 

A STIHL kertápolási szakértője

Amennyiben érdeklődik aprítógépeink iránt, az alábbi linken további információkat érhet el:

Aprítógépek

 

2019.04.02