Podcast

A STIHL KertÉRTŐK állandó szakértői Beh Mariann kertészmérnök, a STIHL kertápolási szakértője, és Bodor László az Andreas Stihl Kft. műszaki marketing menedzsere, a STIHL gépek szakértője. A műsor házigazdája: McMenemy Márk, kertészeti vlogger.

A kerti bútorok, kerti utak, térkövek takarításában, sőt, a gépjárművek tisztításában is jól jön a háznál egy nagy teljesítményű, strapabíró magasnyomású mosó.

2020.08.05

Számos előnye van a magaságyásnak, melyet akár magunk is összeállíthatunk. A magaságyásban termesztett növények gondozása sokkal kényelmesebb, mert nem kell folyamatosan hajolgatnunk, a termesztésre megfelelő talajt magunk alakítjuk, sőt, a kártevők ellen is jóval hatékonyabban védekezhetünk.

2020.07.22

A komposztálás folyamatát a természetben, az erdőkben is megfigyelhetjük. Az avarszintre hulló, elhalt növényi részek lebomlanak, a talajban élő hasznos élőlények pedig humusszá alakítják azokat. A kertben összegyűjtött és a háztartásban keletkezett szerves hulladék komposztálásával akár 20-30%-kal kevesebb hulladékunk keletkezik.

2020.07.08

A robotfűnyírókkal nem csak rengeteg időt spórolhatunk meg magunknak, de a jövő fűnyírói a környezetkímélő és zajmentes technológia mellett tökéletes pázsitot is varázsolnak kertünkbe.

2020.06.24

Bár a gyepszellőztetés és a gyeplazítás hasonló művelet, a kettő nem ugyanaz. Elmondható azonban, hogy mindkettő célja, hogy a tavaszra képződő filcréteget, azaz a talajon maradt levágott fűszálakból, elhalt növényi részekből, moharétegből álló réteget eltávolítsuk a fűszálak közül. A STIHL KertÉRTŐK podcast 2. epizódjában többek között erre is keressük a választ.

2020.06.12

A kertészkedés szerelmeseinek most jó hírünk van. Hasznos szakértői tippekkel bővíthetik tudásukat, akár autóban ülnek, sütnek-főznek, vagy éppen kertet rendeznek, ugyanis a STIHL kertápolási Podcast csatornát indít. A kéthetente új témákkal jelentkező KertÉRTŐK műsorban kivesézik a hobbi kertészek számára leghasznosabb kertápolási témákat.

2020.06.10