Podcast

A STIHL KertÉRTŐK állandó szakértői Beh Mariann kertészmérnök, a STIHL kertápolási szakértője, és Bodor László az Andreas Stihl Kft. műszaki marketing menedzsere, a STIHL gépek szakértője. A műsor házigazdája: McMenemy Márk, kertészeti vlogger.

A napsütéses órák számának csökkenésével ősz végén a lakásban nevelt dísznövények is nyugalmi állapotba kerülnek. A téli időszakban sokkal kevesebb vizet és tápanyagot igényelnek, de akár más helyre is tehetjük a növényeket, mint a nyár folyamán.

2021.12.10

A permakultúrás kerttervezés célja az egészséges, termékeny kert kialakítása, a természet, az erdő utánzása, mindez minimális energiabefektetéssel. Vendégünk Blunck Réka humán ökológia hallgató, permakultúrás tervező, aki a természettől vett segítségben hisz, ha a kertről van szó.

2021.11.26

Mely növényeket érdemes ősszel elültetni? Milyen mélyre kell eldugni a talajban a tulipánhagymát? Legújabb podcast adásunk vendégével, Szomoru Miklós kertészmérnökkel ezeket a kérdéseket is megválaszoltuk.

2021.11.12

Mik az őszi metszés előnyei? Melyek a kimondottan őszi metszésű növények? Rendhagyó adásunkban Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke, kertészmérnök, metszőmester a vendégünk, aki hasznos tanácsokkal látja el a hallgatókat.

2021.10.29

Melyek az áttelelő konyhakerti növények? Hogyan kell kezelni ősszel a magaságyásokat, veteményeseket? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a KertÉrtők 3. évadának első adásában a válaszokat.

2021.10.15

A nyár vége hálás időszak a dolgos kertészek életében, mert a legtöbb gyógynövény, zöldség és gyümölcs ilyenkor szüretelhető. A friss felhasználás mellett számtalan lehetőségünk van a termények feldolgozására, tartósítására, ezek közül szemezgettünk 2. évadunk utolsó adásában.

2021.08.30