Szobanövények

Ismert és új, különleges szobanövények bemutatása, gondozása, hiszen az otthonunk akkor lesz igazán hangulatos, ha egészséges és látványos növényekkel díszítjük. Tippjeinkkel az otthonunk adottságainak megfelelő növényeket választhatunk.

A gyöngyfüzér vagy ismertebb nevén borsóka izgalmas megjelenésű, könnyű gondozású pozsgás növény, borsószemekre emlékeztető levelei sűrűn helyezkednek el füzérszerű, csüngő hajtásain.

2020.10.29

Az impozáns megjelenésű lantlevelű fikusz kedvelt szobanövény, melyet dekoratív, nagyméretű leveleinek és levegő tisztító tulajdonságának köszönhet.

2020.10.29

Kedvelt szobanövény a Mexikó és Panama őserdeiben honos filodendron, amely a lakás világos és a félárnyokos helyiségeiben is jól érzi magát.

2020.09.23

A gyönyörű, élénk rózsaszín virágairól híres karácsonyi kaktusz vízigényes szobanövény. Ahhoz, hogy virágokat hozzon, ősz elején hűvösebb hőmérsékletet igényel.

2020.09.22

A legénypálma vagy zámia nem igényel sok gondozást, de néhány szabályt jó, ha betartunk, hogy folyamatosan hozza látványos, fényes levelekkel teli hajtásait.

2020.09.20

A kaktuszfélék családjába tartozó, Mexikóban őshonos fügekaktusz látványos növény, módosult, apró tövisekkel teli szárrészei érdekes formákba rendeződhetnek.

2020.09.16