Szobanövények

Ismert és új, különleges szobanövények bemutatása, gondozása, hiszen az otthonunk akkor lesz igazán hangulatos, ha egészséges és látványos növényekkel díszítjük. Tippjeinkkel az otthonunk adottságainak megfelelő növényeket választhatunk.

Többféle színváltozata ismert a régóta kedvelt fokföldi ibolyának, amely a lakás világos, de közvetlen napfénytől védett helyén érzi magát legjobban. Szaporítása rendkívül egyszerű, levélről, szárról és gyökérről is lehetséges.

2021.02.11

A pompás tőrózsa kecses dísznövény. Gondozása nem nagy ördöngösség, szaporítása az aloé verához hasonlóan, a sarjtövek átültetésesével történik.

2020.12.29

Az őszapó kaktusz igen kedvelt kaktuszféle, melyet stílusos megjelenésének, egyszerű gondozásának köszönhet. Átültetésekor azonban húzzunk vastag védőkesztyűt, mert az ősz ,,tincsek” alatt szúrós tüskék bújnak meg.

2020.12.28

A gyöngyfüzér vagy ismertebb nevén borsóka izgalmas megjelenésű, könnyű gondozású pozsgás növény, borsószemekre emlékeztető levelei sűrűn helyezkednek el füzérszerű, csüngő hajtásain.

2020.10.29

Az impozáns megjelenésű lantlevelű fikusz kedvelt szobanövény, melyet dekoratív, nagyméretű leveleinek és levegő tisztító tulajdonságának köszönhet.

2020.10.29

Kedvelt szobanövény a Mexikó és Panama őserdeiben honos filodendron, amely a lakás világos és a félárnyokos helyiségeiben is jól érzi magát.

2020.09.23