Szobanövények

Ismert és új, különleges szobanövények bemutatása, gondozása, hiszen az otthonunk akkor lesz igazán hangulatos, ha egészséges és látványos növényekkel díszítjük. Tippjeinkkel az otthonunk adottságainak megfelelő növényeket választhatunk.

A virágnak szinte mindenki örül, de a legjobb és legpraktikusabb, ha az ajándékba adott növény mellé nyomtatunk vagy kézzel írunk egy ,,használati útmutatót” is, amiben felsoroljuk a gondozásáról tudni érdemes praktikákat.

2022.12.20

A szürke téli napok egyik leggyönyörűbb szobanövénye az amarillisz, mely hatalmas méretű, színes virágaival mindenkit elvarázsol. A virágszár növekedése alatt sűrű öntözést igényel, a lakás hűvösebb, világos, de közvetlen napfénytől védett részén érzi jól magát.

2022.12.14

A legtöbb lakásban megtalálható a szobai szanszeviéria vagy ismertebb nevén az anyósnyelv, amely egy kifejezetten igénytelen, szinte mindent túlélő szobanövény. Nagyon jól bírja a szárazságot és a lakás bármely részében jól érzi magát.

2022.10.27

A díszlevélfafélék (Melastomataceae) családjába tartozó pompás medinilla a nemzetség egyik leglátványosabb, legdekoratívabb faja, a lakás világos, szórt fényű részében érzi jól magát.

2022.09.15

A kecses virágaival díszítő csónakorchidea tavasszal és nyáron rendszeres öntözést és tápoldatozást igényel. Sikeres gondozásának egyik alapfeltétele, hogy ősszel és télen hűvös helyiségbe tegyük.

2022.07.17

A szemölcskaktuszoknak több száz faja ismert, melyek népszerűségüket színes, látványos virágaiknak, egyszerű gondozásuknak köszönhetik. Az egyes fajokat igen nehéz megkülönböztetni egymástól, a legkedveltebbek a rózsaszín és a napsárga virágú változatok.

2022.04.14